Институтът за изследването на войната, базиран във Вашингтон, (ISW) потвърждава информацията на

...
Институтът за изследването на войната, базиран във Вашингтон, (ISW) потвърждава информацията на
Коментари Харесай

Путин ще присъедини Източна и Южна Украйна директно, твърдят от ISW

Институтът за проучването на войната, базиран във Вашингтон, (ISW) потвърждава информацията на украинския генщаб, че съветските военни евентуално са взели решение да се изтеглят изцяло от позициите си към град Харков.

Решението най-вероятно е взето в резултат на украинските контраатаки и лимитираната наличност на подкрепления.

През последните няколко дни съветските елементи като цяло не са се опитвали да задържат позиции против контраатакуващите украински сили, с няколко изключения. Докладите на западни разузнавания демонстрират, че Москва се е съсредоточила върху провеждането на проведено евакуиране и слага като приоритет връщането на руснаците.

С втора информация за деня ISW прогнозира, че съветският президент Владимир Путин евентуално има намерение да причисли окупираните южна и източна Украйна непосредствено към Руската федерация през идващите месеци. След това той евентуално ще съобщи, че руската теория, разрешаваща потреблението на нуклеарни оръжия за отбрана на съветската територия, се ползва и за тези новоприсъединени територии. Подобни дейности биха заплашили Украйна и нейните сътрудници с нуклеарно нахлуване, в случай че украинските контрадействия за освобождение на окупираните от Русия територии продължат.

Възможно е Путин да има вяра, че заплахата или потреблението на нуклеарни оръжия ще възвърне съветското армейско въздържане, след като злополуката, която претърпява в Украйна и разрушените стандартни качества на Русия.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР